03 January 2008

2007 aastal külastas Risttee blogi tuhanded inimesed

Aastavahetused kipuvad olema sellised hetked, kus ühest küljest vaadatakse tagasi tehtule ja teisest küljest püütakse tuleviku tegevusi planeerida. Otsustasin, et selle postitusega annan teile teada sellest, milline on olnud meie blogi loetavus. Sellise statistika kogumiseks ja analüüsimiseks kasutan Google Analytics nimelist toodet.

Risttee blogi sai taas elluäratatud eelmise aasta 16.aprillil. Sellest ajast saadik on Toivo, Peep, Märt ja Craig kirjutanud kokku 182 postitust. Erinevaid lugejaid oli 3701, kes tegid selle aja jooksul 10049 erinevat külastust. Selle 3701 külastaja seas on ka mitmeid sadu külastajaid, kellest on saanud meie stabiilsed lugejad. Meie lugejad on pärit 57 erinevast riigist, kus Eesti, USA ja Soome on hõivanud esimesed 3 kohta nimekirjas. Linnade osas oleme leidnud kõige suurema lugejaskonna Tartust, Tallinnast ja Pärnust. Kokku on Risttee blogi külastatud 280-st erinevast linnast.

Minu jaoks on üks põnevamaid asju see kuidas meie blogi üles leitakse. Ligi 85% puhul jõutakse meie lehele läbi teiste blogide või kodulehekülgede. Siinkohal omab vaieldamatut esikohta Märt Saar oma blogiga, kus on tulnud ligi 28% külastustest. Koguduse koduleht on teisel kohal ja blog.tr.ee on kolmandal kohal. Aina enam leitakse meie blogisse tee epl.ee kaudu, kus ilmuvad Risttee blogi postitused.

Otsingumootoritest jõutakse kõige rohkem meieni Google kaudu. Otsingusõnad, millega sealt meie lehele jõutakse on kohati väga naljakad ja samas ka mõtlema panevad. Esimestel kohtadel on sõnad "risttee", "jutlus" ja "harri kingo". Huvitav on see, et väga palju jõutakse just inimeste nimede otsinguga meie blogini. Siinseteks näideteks on rekkamees Peeter Vardja, professor John Viinalass, Aljosha, Jüri Talvet abielus jne. Nimesid on seal hästi palju ning nende seas on tuttavaid ja täiesti võõraid isikuid. Samas on ka mõned tõsisemat laadi otsingud:

how to handle disappointment
kohtumine Jumalaga
ideas of how to find kristlus
igatsus
kristlaste osadus
kuidas leida oma kutsumus
küsimused piibli kohta
ma ei suuda unustada
ma vajan armastust
midagi mida ma vajan
school violence in america and estonia
silmapaistvad noortejuhid
usalduse testimine


Loomulikult kõigele muule on meid leitud ka sõnadega muruniiduk, korsten, meeste nibud, wc paber, playboy, vanapaber, jne.

Eraldi postitustest olid kõige populaarsemad Märdi kirjutis teemal "Jee mul sünnib tütar" ning "Orkutis testitakse sõprust". Kolmandal kohal on Peebu postitus "Raseda naisega ühes voodis".

Eelmise aasta lõpus alustasime eksperimendiga, kus igal nädalal proovime leida ühe külalisblogija. No igal nädalal pole see õnnestunud, kuid siiski proovime selle eksperimendiga jätkata.

Omalt poolt tahan tänada kõiki püsivaid lugejaid ja kutsun teid ikka tagasi kas siis otse Risttee blogi lehele või RSS-i kaudu. Uue aasta alguse üleskutsena tahan teid julgustada rohkem kaasa mõtlema kommenteerimise kaudu. Lisaks tahan väga tunnustada meie autoreid, kes on ustavalt proovinud igal tööpäeval oma mõtted kirja panna. Soovin teile jätkuvalt inspiratsiooni julgustavate ja provokatiivsete kirjutiste loomisel.

Risttee blogi hall kardinal.