23 August 2007

Rajajate vennaskond

Järgmisel nädalal kogunevad Eestimaa erinevate koguduste rajajad taaskord ümber ümarlaua. Sedakorda Tallinnas, Mustamäe Linnakoguduses.

Kui vaadata enda ümber Eestima kristlikku usumaastiku, siis pinnapealsel vaatlemisel tundub, et ega eriti uut kusagil sündimas ei ole. Kuid kui kõik koguduste rajamisega tegelevad mehed kokku tulevad (mitte et ma naistevaenulik olen vaid koguduserajajamisprojekte eestvedavaid naisi Eestis minu teada lihtsalt ei ole), siis on meid lausa kümmekond.

Koguduse rajamine pole kerge töö. Eriti juhtidena tuleb marssida piltlikult öeldes rinnaga tuult kündes mööda kõledat ning üksikut maastikut. Ja siis on väga tore kui sul on võimalik jagada oma kogemusi, pettumusi, võite, kaotusi kellegi teisega, kes on samal teekonnal. Rääkida sellest mida oled lugenud ja õppinud või hoopis jagades neid küsimusi, mida oled õppinud küsima.

Nii tore, et leidub inimesi, kelle südame igatsuseks on näha Jumalat midagi uut tekkimas me maal. Kes lähevad magama ja tõsevad üles ühe mõttega vasardamas peas - mida ja kuidas peaksime me tegema, et aidata üha uutel inimestel leida kasvav suhe Jumalaga. Jõudu ja õnnistusi teile, Eestimaa koguduste rajajad!