18 March 2008

Kuninga tagasitulek ja palju muud

Oleme ülestõusmispühade nädalas. Veel mõned päevad ja käes on Suur Nädalavahetus.

See nädal on täis Ristteel täis toimetusi ja tegemisi. Käimas on tudengitele suunatud Karunädal: Kuninga tagasitulek. Noored on kevadises inglise keele laagris. Käivad ettevalmistused suureks pühapäevaseks ületõusmispühade teenistuseks.

Karunädala teemaks Linkon see kevad Kuninga(?) tagasitulek. Läbi nädala toimuvate ürituste jooksul keskendutakse sellele, kes oli Jeesus. Kas Jeesus oli ikka Jumala poeg või oli tegemist lihtsalt karismaatilise kujuga, kes oskas inimesi mõjutada? Miks nii paljud inimesed praegugi usuvad, et mees, kelle väidetav esimene imetegu oli veest veini tegemine on maailma päästja? Kas tänapäeva teadus kinnitab või pigem lõhub Jeesuse reputatsiooni?
Karunädala kava võib leida siit - karu.risttee.ee

Kaubahalli esiselt võib pärastlõunatel leida suure kuubiku, kus sees toimub performance (täna näiteks on kastis tervenemist otsiv haige mees). Õhtuste ürituste keskseks punktiks on Atlantise konverentsisaal, kus erinevate valdkondade spetsialistid lahkavad Jeesuse isikut ja tegevust.

Suurel Reedel kella 7st õhtult algab Raekojaplatsilt läbi kesklinna liikuv Jeesuse ristikäiku mäletav rongkäik. See saab kindlasti olema huvitav kogemus nii kõgile osavõtjatele kui pealtnägijatele.

Nädal tipneb tavapärasest pidulikum ülestõusmispühade teenistusega. Koor laulab ja meie rõõmustame.

Selline on ülestõusmispühade nädal Risttee koguduses.