25 June 2007

Emajõe ääres jutustatakse lugusid

Alates selle nädala pühapäevast algab Atlantise kõrvalolevas pargis neli pühapäeva kestev teenistustesari "Pühapäevahommikud pargis". Kõiki tartlasi kutsutakse üles võtma kaasa ka oma piknikuvarustus.

Tegemist on Risttee koguduse suviste jumalateenistustega, mida aitavad läbi viia nii live-bändid kui ühed Eesti parimad kirikute jutuvestjad, kelleks on näiteks:
- Craig Hamer, misjonärist pereisa, kes lisaks eesti keelele on õppinud selgeks maja ehitamise,
- Toivo Pilli, teoloogia doktorist grillmeister,
- Risto Tamm, ajalooõ ppejõud kes armastab punki ning basskitarri.

Jutuvestjate ülesandeks on rääkida lood neljast piiblitegelasest. Iidsetel lugudel, mis räägivad näiteks sõjakangelasest seelikukütist, orjast impeeriumi valitsejaks sirgunud noorukist või pagulasest neiu armastuse otsingutest, on üllatavalt palju öelda meie igaühe oma elu kohta.

"Põhjamaiste inimestena soovime me suvesooja ning ilusaid ilmu võimalikult palju nautida. Miks mitte minna ka kirkuna välja oma tavapärastest kitsastest ruumidest" ütles koguduse vanempastor Peep Saar. Teenistusi on varasematel pühapäevadel peetud Tartu ilmselt ühe kõige koledama ja plahvatusohtlikuma koha peal, Näituse tänaval raudteede ristumispaigas.

"Mis võiks olla parem viis pühapäeva hommiku veetmiseks, kui ühes oma sõpradega murul piknikulaua ümber istudes kuulata head muusikat ning haaravat lugu minevikust" lisas Peep Saar. Ühtlasi on kõigil võimalik näha, kuidas jutuvestjaga samaaegselt loob laval visuaalset pilti jutustatavast loost karikatuurikunstnik Joonas Sildre.

"Pühapäevahommikud pargis" toimuvad alates 1.juulist nelja nädala jooksul igal pühapäeval kell 11:00 Atlantise kõrval asuvas pargis.