19 December 2007

Rikas rahvas ja jõulutuled

2 teesi:
Jõulud lähenevad mürinal ning
Eestimaa ja -rahvas on rikkamad kui kunagi varem.

Nende teeside peale on mu mõtted vägisi viinud viimaste päevade jooksul kõikjale tekkinud (jõulu)sümboolika ning kaunistused. Tartu kesklinn pole kõige selle 30 aasta jooksul mil mina siin elanud olen olnud nii kaunis. Pimeduses säravad tuhanded tuled muudavad Emajõe kaldad ning linna pargid ja tähtsamad objektid päris muinasjutulisteks. Oleks veel vaid lund.

Kui õhtuti kõnnin oma kodukandis Ihastes ringi, siis võib ka siin näha, et pea igal majal on akendel tuled, küünlajalad, vilkuvad voolikud. Selle aastaseks hitiks näikse olevad aga õues kasvavate puude ehtimine tuledega. Ühel majal lugesin kokku pea 20 valgustatud puud-taime aias.

Esmaspäeva õhtul tõime meiega koju kuused ära. Jah mitmuses, kuna üks neist läheb õue terrassi peale. Nii et ega meiega järelikult teistest erine. Nagu ikka, selgus et hoolikalt läbi aasta hoitud jõulutulede komplektidest 4 on töö lõpetanud.

Homme õhtul oleme planeerinud minna oma kodugrupiga Tartu linna peale jagama isetehtud piparkooke ning isekujundatud (ja Moo.com-st tellitud) jõulukaarte. Kuidagi tobe on seda teha vihmasajus ning 5C kraadises soojas. Jah, ega see jõulutunne ainult välistest sümbolitest ja ilusatest kaunistustest ei tule.

Mis tekitab sinus tõelise jõulutunde? Kuidas üldse leida see sügavam jõulurahu selles kommertslikus pühas?