09 October 2007

Tehnoloogia kohtub Piibliga


Septembris lasi maailma ühe innovatiivseima kiriku LifeChurch.tv meeskond välja beeta versiooni uuest (revolutsioonilisest?) online Piiblist - Youversion. Põhimõtteliselt on tegu sümbioosiga sotsiaalsetest võrgustikest (nagu Orkut, Facebook) ning juba tuttavatest online Piiblitest.

Mida sa saad teha siis Youversionis?
1. Otsida kirjakohti, minna kiiresti teatud peatüki või salmi juurde
2. Kirjakohti "allajoonida", märgistades neid tärniga
3. Lisada kirjakohtadele märksõnad, et sa need hiljem kiiresti üles leiaksid
4. Luua Youversionile sisu, lisades konkreetse kirjakoha/kirjakohtade kohta käivaid pilte, kommentaare, viiteid või seletusi.
5. Pidada päevikut
6. Lugeda teiste kasutajate poole välja jagatut
7. Saata piiblilugemise teekonnal avastatud leide emaili teel oma sõpradele.
8. Ja palju muud.

Funktsionaalsus on pidevalt täienev ning tundub, et palju üllatusi on ees ootamas alles. Tore on ka see, et toetatud on pea kõik olulisemad inglise keelsed tõlked (NKJV, KJV, ESV, NCV, ASV, jne). Üsna varsti peaks lisanduma ka üks mu lemmik versioone - Message.

Praegu tundub mulle küll, et ma kustutan oma Bookmarkide menüüst ära kõik teised online Piiblite lingid (va muidugi ainuke eesti keelne www.piibel.net), ning hakkan kasutama vaid Youversionit. Kohtume juba sealses kogukonnas.

PS Lifechurh.tv on ka kõige esimene kogudus maailmas, kes avas kiriku virtuaalses SecondLife ühiskonnas. Sellest võid lähemalt lugeda siit!